\(\renewcommand{\vec}[1]{\mathbf{#1}} \DeclareMathOperator*{\sijoitus}{\Big/} \newcommand{\eval}[2]{\sijoitus_{\kern-0.7em#1}^{\kern0.7em#2}\!} \)

Kuvan tuominen leikepöydältä

Leikepöytä on alue tietokoneen muistissa, jonne päätyvät väliaikaiseen säilytykseen kaikki kopioi-, leikkaa- tai Print Screen (Prt Scr) -komentojen tulokset. Print Screen on kätevä toiminto, joka vie leikepöydälle näytön koko sisällön sellaisenaan.

Leikepöydältä saadaan tuotua viimeksi sinne tallennettu tieto yleensä Liitä -komennolla. Adobessa (CS3) pitää ennen Liitä-komentoa olla valmiina avoin kuva tai kuvapohja, johon kuva liitetään.

Kun haluat avata esimerkiksi Print Screen -kuvan näytölle, luo ensin uusi kuvapohja kohdasta Tiedostot → Uusi . Avautuvaan ikkunaan voit syöttää kuvan tiedot, mutta yleensä oletusarvot ovat kohdallaan. Tarkista, että kohdassa Esimääritys lukee Leikepöytä. Klikkaa sitten Ok. Ikkunaan avautuu tyhjä valkea suorakulmio. Nyt voit liittää leikepöydältä kuvan valitsemalla ylävalikosta Muokkaa → Liitä tai painamalla yhtä aikaa näppäimiä Ctrl ja v.