\(\renewcommand{\vec}[1]{\mathbf{#1}} \DeclareMathOperator*{\sijoitus}{\Big/} \newcommand{\eval}[2]{\sijoitus_{\kern-0.7em#1}^{\kern0.7em#2}\!} \)

Funktion kuvaajan piirtäminen

Luo tai avaa Kuvaajat-sovellus. Uuden välilehden samaan asiakirjaan saat valitsemalla doc[4][4]

Avattaessa näytössä näkyy yleensä funktion syöttöruutu, jossa on valmiina uuden funktion tunnus (esim f1). Syötä funktion määrittelylauseke ja paina enter. Kuvaaja ilmestyy näytölle (jos mahtuu).

Zoomaus: menu[4] → haluttu toiminto

Kuvaajan jäljitys: menu[5][1]. Klikkaile sitten kosketuslevyn nuolia oikealle tai vasemmalle. Vinkki: Jäljitä yksi kerrallaan, niin saat enemmän tietoa irti. Laskin kertoo esimerkiksi nollakohdat sekä maksimit ja minimit.

Kuvaajan analysointi: menu[6] → haluttu toiminto. Usein pitää tämän jälkeen valita alue (x-akselin pätkä), josta analyysi tehdään.

Esimerkki: kuvaajien leikkauspisteen määritys onnistuu valitsemalla menu[6][4]. Valitse sitten alaraja, yläraja ja paina lopuksi enter.

Trigonometriset funktiot

Trigonometristen funktioiden kuvaajan piirtäminen menee samoin kuin muidenkin. Lähinnä pitää ottaa huomioon, että Piirtokulma täytyy olla asetettu radiaaneiksi. Hämäävää on, että asiakirjan Kulma-asetus ei auta tässä, vaan piirtokulma pitää asettaa kuvaajat-välilehden asetuksista:
menu[9]Piirtokulma. Aseta arvo radiaaneiksi.

Huomautus: Piirtokulmalla on oletuksena arvo "Automaattinen". Se toimii useimmiten, mutta ongelmia on tullut silloin, kun Press-to-test -tilaan mennessä jätetään kulma-asetukseksi aste. Tällöin asteet näyttävät tulevan piirtokulmaankin, jolloin kuvaajat näyttävät lähinnä suorilta viivoilta (asteen matkalla esimerkiksi sinifunktion arvo muuttuu hyvin vähän) ja kokeentekijälle iskee stressi..